bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Biografin om Bekky Bleck


Läsaromdömen:

"En hisnande berättelse! 
Betyg 10/10"

"Gillar 'bokens resa' skröna - deckare - biografi - samtidsskildring - kärleksroman."

"Gillar verkligen Biografon om Bekky Bleck!"

"Jag blir varm av både glädje och sorg."

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-8059-361-8
Boktyp: Häftad
Storlek: 110x178
Sidantal: 315

 

För den ouppmärksamme vill jag vara tydlig med att detta inte är en biografi. Det är – som det står på omslaget – en roman. En roman med titeln Biografin om Bekky Bleck.

   Den som skriver biografin om Bekky Bleck är bokens jag – poeten och författaren X. Han är väl medveten om att ett liv inte ryms till fullo mellan två bokpärmar och jag tror inte han försöker få andra att tro det heller. I bokens slutskede kallar han nämligen boken för en ”glimtbok” – en bok med glimtar ur Bekky Becks liv.

   De illustrationer som finns är skapade av Bekky Bleck själv och så här skriver X själv om boken i den text man finner på baksidan av verket:

Bekky Bleck. Konstnär och provokatör eller bara en egensinnig och bångstyrig jäkel? Fan vet vilket epitet man ska sätta på henne. En sak är ändå säker – någon osynlig medelmåtta kan ingen skylla henne för.

Exakt var hon föddes finns det olika teorier om – vissa troligare än andra, men det är inte detta som definierar en människa. Hennes handlingar är bra mycket viktigare – och handlade gjorde hon. Spontant och ofta oövertänkt, men alltid med övertygelse. Ändå spelar uppväxten givetvis sin roll i det hela. Den uppväxt som vi bara vet ytterst lite om. Åtminstone tiden före tolvårsåldern.

Ber man tio personer beskriva hennes person så får man säkerligen tio olika versioner. Somliga skulle säga hård och känslokall. Andra skulle säga känslostyrd och varm. En del skulle säga egoistisk medan andra skulle säga empatisk. Varför det skiljer sig åt så fundamentalt beror nog på från vilka sammanhang man kände Bekky.

Jag vågar påstå att jag som nog ändå kände henne bäst kan sympatisera med de flesta beskrivningarna och det är därför det ankommer på mig att skriva om gåtan Bekky Bleck. För lite av en gåta var hon – en gåta jag inte ens vill försöka att lösa. Då är det ju ingen gåta längre.

X - författare och poet