bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

De fem konsterna


Läsaromdömen

"Man läser, girigt, tills en ögon svämmar över...
Du står inför en stor läsupplevelse."

"Mycket beskrivande text om känslor och intryck, ganska intimt och befriande. Älskar när två parallella berättelsen vävs ihop, att det finns något mystiskt o lite förbjudet skapar en lust som håller en kvar."

"... en bok värd att läsa. En bok som tar en med på ett historiskt äventyr från station Nutid via hållplats Dåtid till station Framtid. En resa i tiden helt enkelt."

Recension på Kafé K

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7773-349-2 (inbunden)
ISBN: 978-91-7773-529-8 (pocket)

Boktyp: Inbunden eller pocket

Sidantal inbunden: 369 
Sidantal pocket:417

Storlek inbunden: 152x215x30 mm
Storlek pocket: 135x210x27 mm

Vikt inbunden: 743 gram
Vikt pocket: 495 gram

Baksida (öppnas i nytt fönster)

 

 

De fem konsterna är en litterär fiktion om ett samtida sökande i dåtiden som förändrar framtiden – så kan man sammanfatta denna bok i korthet. Vill man ytterligare analysera innehållet han man säga att det är en roman om relationer mellan generationer. Den är även en samtida skildring av Stockholm och trakterna kring Västervik, där det nya samhället ställs i kontrast till det gamla. Här finns 1800-talets skilda klasser beskrivna med en incestuös underton genom utnyttjande och beroendeställning.   

Bo Zetter är en 60-årig och smått desillusionerad art director på en annonsbyrå får ett sista uppdrag innan han ämnar kliva av från arbetslivet. Uppdraget öppnar för nya värderingar och den rådande livssituationen ifrågasätts tack vare uppdraget, men även genom att en frisk vind oväntat blåser i hans liv.

I en annan tid får en 14-årig gruvpojke i Småland en helt annan sorts uppgift när han blir kallad till gruvkontoret av inspektorn. Som alla pojkar i puberteten funderar han i smyg på flickor utan att egentligen veta något om vad som händer med hans kropp och motstridiga känslor.

Kapitel 1:

Kapitel 2: