bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Köp på CDON    Facebook  

Köp direkt här via BW Books egen widget-shop

Recensioner, omdömen och intervjuer


En romansvit i tre delar av Börje Wennerström

Läsarnas omdömen:
"Mycket fascinerande läsning, svårt att släppa boken när man börjat läsa den. Det är otroligt vilken fantasi författaren har! Ser framemot de följande två!"


"En bok som man snabbt blir fast i och vill läsa mer av. Ser fram emot att få läsa uppföljaren."

"Dessa händelser får mig att tappa hakan, sen andan. För att få luft börjar jag läsa den tredje boken - Vänskapen." "Det var tur att de tre böckerna i trilogin kom ut så pass tätt på varandra, för när en var läst ville man genast kasta sig över nästa! Oerhört fängslande och berörande berättelse! Bl a kommer man fram till att ifrågasätta dagens samhälle.
...och vilket slut! Då kom tårarna!"
Del 1 Del 2 Del 3

ISBN 978-91-7773-046-0

ISBN 978-91-7773-085-9

ISBN 978-91-7773-134-4

"Ute vid en bortglömd vret där dimmorna tätnar mer och dit vindarna inte hittar, bor tystnaden. Att vreten inte blivit igenvuxen beror just på att vindarna strör trädens frön annorstädes. Intet sus rör gräs eller kringliggande löv men daggens droppar och dimmornas fukt föder markens små. Ingen mänsklig har satt sin fot i vretens svarta mylla sedan…
… sedan vindarna minns.
Hur vet jag då detta?
Ja, jag kanske inte vet det och kan belägga det – men någonstans vet jag det inom mig. Jag kände det direkt när jag kom dit."

---------------------------------------------------

Så börjar första delen om Olof Pettersson liv och öde.

Vad sker egentligen vid vreten och i dimman? Det enda vi kan vara säkra på är att livet kommer ta en ny vändning för Olof denna lediga dag på jakt efter inspiration. Vi får följa med till en värld som inte riktigt är den som vi är vana vid - så ej heller huvudpersonen.

 

Två personer saknas och skvallret tar givetvis fart. Vad kan ha hänt? Lever de eller har de rymt?

Samtidigt drar en storm in - en storm värre än i mannaminne och folket förskansar sig. I skogen faller träden som stickor. Förändringens vind blåser över Staden samtidigt som något helt annat pågår i en annan del av världen.

---------------------------------------------------

I andra delen i trilogin om Olof Petterssons liv och öde får vi inte bara ta del av huvudpersonens tankar och känslor. Vad tycker folk egentligen om varandra och det som händer? Vilka krafter är det som styr Olof nu? Nu när tiden verkar stå stilla. Eller gör den inte det?

Våren ska vara livets tid - pånyttfödelsens och kärlekens tid. Men i Olofs bröst bor en stor sorg som äter upp honom inifrån. Det är när livet är som svårast som man får reda på vilka som är ens vänner och vilka som bara säger sig vara det.

Vänskap kan vara en stark kraft och den kan utvecklas och förändras. Den kan till och med förändra människor.

--------------------------------------------------

Den avslutande delen i berättelsen om Olof Petterssons liv och öde, tar oss med på en inre res a. En resa som ingen vet vart den bär innan målet är nått. Kanske det inte ens finns ett mål - bara en resa. Transportmedlet är de yttre händelserna och beslut som fattas kan påverka själen. Precis som möten mellan personer alltid påverkar bägge parter - på gott och ont.

 

Kartor över Staden och gårdarna