bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  
Intervju på Kafé K 2 april 2017 Artikel i Västerviksposten 18 juli 2017
Artikel i Västervikstidningen 25 augusti 2017 Artikel i Västervikstidningen 7 maj 2018
Artikel i Västervikstidningen 8 novenber 2019 Intervju av Systrarna Boktokiga
Artikel i Västervikstidningen 23 juni 2021  

Om mig själv och mitt skrivande

Mitt namn är Börje Wennerström och jag är född i det förra årtusendet – närmare bestämt på 1950-talet även om jag stundom tror att jag härstammar från 1750-talet. Kanske är det därför de flesta av mina böcker har en historisk prägel. Inte alla dock – det ska ärligen erkännas. De böcker som går under epitetet fantasy utspelar sig ändå i en tid som till mångt och mycket liknar vår värld såsom den var förr – innan alla tekniska finesser uppfanns. Det finns dock undantag även där – en bok utspelar sig ca 2500 år fram i tiden, men ändå bär den historiens prägel i sig.

   Gammal folktro tilltalar mig också. Jag tycker den är mer spännande är den tro de flesta ägnar sig åt idag. Mer fantasieggande. Därför har jag skrivit om både skogsrån, vättar och troll. Sagor för vuxna kallar jag dessa böcker.

   Själv är jag född och uppvuxen i Stockholm – Vasastan närmare bestämt. Jag flyttade dock tidigt ut till den lilla staden Sundbyberg (just utanför huvudstaden) eftersom Stockholm förändrades från den småskaliga stad den en gång var, till att bli ett Mecka för betongbunkrar, glasfasader, överbefolkade gallerior, bilar och dess trafikleder eller p-hus.

   Då jag föredrar att skriva om platser jag känner till och är bekant med, så utspelar sig böckerna ofta i både Stockholm och Sundbyberg. Nu på ålderns höst har jag dock flytt stadsmiljön helt och flyttat till skogsbrynet i Småland – mellan Västervik och Vimmerby – varför en del böcker också utspelar sig i mina nya tassemarker.

   Ja, det var lite om mig. Mina böcker kan ni ju läsa lite mer om på respektive boksida. De finns endast som pappersböcker och går att köpa i webbokhandeln eller i de fysiska boklådor som vill ta in dem till försäljning. Säkert kan de beställa hem de exemplar som ni efterfrågar då de finns på bokinfo.

Trevlig läsning hoppas

Börje Wennerström


________________________________________________________________________