bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Skogsrå - en fantasi 


Läsaromdömen

"Några tragikomiska, drastiska händelser för tankarna till berättelser av Strindberg eller Fritjof Nilsson Piraten."

Recension på Kafé K

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7773-222-8

Boktyp: Inbunden

Sidantal: 345

Storlek: 152x215x30 mm

Vikt: 733 gram

Övrigt: Innehåller karta och skyddsomslag

Baksida (öppnas i nytt fönster)

 

 

Man skulle kunna säga att denna roman handlar om en enorm kulturkrock och man kan säkert dra paralleller till främlingsfientlighet och liknande fenomen i tjugohundratalets Sverige. Handlingen utspelar sig dock i en historisk tid - exakt vilka år är oväsentligt.

Skogrået - denna missförstådda varelse som på grund av kyrkans och religionens trångsynthet varit baktalad i alla tider. Skogsrået har förstått det här med att sinnlighet och lust är det högsta här i livet - inte religiösa riter och kyskhet. Att hon sedan är skapt så att det är naturligt att förena njutningen med villkoren för överlevnad, retade nog inte bara prästerskapet på sin tid. Säkerligen finns det fortfarande allt för mycket fördomar mot ett sådant sätt att leva. Att hon dessutom oftast är kvinna retar nog än idag folk som stöder sig på moral och dygd spridd sedan årtusenden av allehanda samfund som tror sig äga rätten till att förkunna sanningen.

Skågsrået har hittills endast varit beskrivet ur människans perspektiv, men i denna bok får vi istället ta del av hennes egna tankar och värderingar. Vad är det som driver henne? Hur resonerar hon? Och inte minst - hur ser hon på människan?

Dessutom får vi stifta bekanskap med älvorna, Näcken och den väldiga Bäckahästen i denna berättelse som öppnar en helt ny värld för läsarna.