bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Svart Iris 
- berättelsen om en väldigt speciell flicka


Läsaromdömen

"Medryckande och känslostark. Skildrar mänsklighetens goda och onda på ett relaterbart sätt och skulle kunna vara skriven under romantikens guldålder. Verkligen läsvärd."

"Stående ovationer!"

"Berättelsen böljar som  en stor trädkrona i vinden - bris - styv kuling - storm."

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7773-619-6

Boktyp: Inbunden

Sidantal: 416

Storlek: 152x215x33 mm

Vikt: 818 gram

Baksida (öppnas i nytt fönster)

 

 

En oäkta unge som dessutom är föräldralös kanske skulle må bäst av att få somna in samtidigt som modern. När ungen till råga på allt är en flicka så borde det vara en självklarhet. I alla fall år 1851 då denna berättelse tar sin början. Men nu visar det sig att flickungen är livskraftig och pastorn har ingen lust att bli barnamördare, istället ser han sig genast om efter någon som är beredd att förbarma sig över den lilla med de ovanligt mörka ögonen och den svarta kalufsen. Vem som egentligen är far till ungen har aldrig kommit fram och det är föga troligt att någon skulle erkänna faderskapet frivilligt.

Svart Iris är ytterligare en historisk roman av Börje Wennerström, den utspelar sig i en tid av förändring. De tekniska innovationerna utgör början till industrialismens tid och därtill har kvinnorna börjat organisera sig för att uppnå större rättigheter och ett mer jämställt samhälle, men det går långsamt i början. Nere i nordöstra Småland kanske man inte ser så mycket av detta ännu, men utvecklingen pyr under ytan. Samtidigt flyr fler och fler det gamla landet för att söka lyckan i Amerika – nödåren är svåra när de kommer efter varandra – men det finns även hemvändare som redan lyckats i det nya landet och med sig har de affärsidéer som ligger i tiden.