bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Köp på CDON    Facebook  

Köp böcker direkt här via BW Books egen widget-shop

Recensioner, omdömen och intervjuer

 

Familjeband - del 3 i Bureholmssviten
en saga ur 1700-talets Sverige


Läsaromdömen

"Den tänkande läsaren hittar genast flera bottnar, medan den som söker förstöelse för stunden serveras en fin berättelse i spännande miljöer."

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7773-083-5

Boktyp: Inbunden

Sidantal: 386

Storlek: 152x215x33 mm

Vikt: 764 gram

Övrigt: Innehåller personförteckning, ordförklaringar och kortare personbeskrivningar av historiska människor som förekommer i sagan.

Baksida (öppnas i nutt fönster)

 

 

Joel har äntligen blivit del av en familj – han har helt plötsligt fått släktingar även om de är döda eller ingifta. Rötterna förankrar honom på Forsa gård dit han nu fört sin unga brud och tillika stora kärlek och pengar lider han inte brist på. Men innebär det att livets alla bekymmer försvinner? Fortfarande lider han av att vissa människor fortsatt ser ner på "knektens pojk" – folk som anser att han alltjämt är patrask eller en uppkomling. Hans och hans hustrus kanske udda sätt att leva sina liv retar nog en och annan, men de sanna vännerna visar snart vilka de är. Pastor Högberg och Joel har fortfarande svårt att dra jämt och kontroverserna späs på helt oförhappandes. Men att han nu blivit en del av familjen Bure innebär också ett ansvar och Joel tvingas välja sida – ett val som dock inte alls är svårt för honom.

Familjeband är den avslutande delen i Bureholmssviten – den trilogi som inleds med Knektens Pojk och följs av Professorns Hemlighet. När denna del inleds har vi hunnit fram till maj 1767. Sommaren stundar med allt vad det innebär i form av midsommargille och gäster. Livet för Joel tar nya vändningar när folk ur det förgångna dyker upp på både gott och ont.