bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Knektens Pojk - del 1 i Bureholmssviten
en saga ur 1700-talets Sverige


Läsaromdömen

"Den tänkande läsaren hittar genast flera bottnar, medan den som söker förströelse för stunden serveras en fin berättelse i spännande miljöer."

"Man dras in i handlingen och ju fler människor man lär känna på vägen, desto svårare har man att sluta läsa. Onekligen vill man veta hur det ska gå för dem alla."

"Jag vill kalla detta en klassisk äventyrsroman (även om den tekniskt sett är uppdelad på tre böcker) som börjar som en ”roadmovie” till fots och slutar i täckta vagnar bakom häst."

"Eftersom jag sakta får lära känna människorna, blir det nästan som att stifta bekantskap med någonslags förfäder..."

Recension på Kafé K

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7773-466-6

Boktyp: Inbunden

Sidantal: 407

Storlek: 152x215x33 mm

Vikt: 804 gram

Övrigt: Innehåller personförteckning, ordförklaringar och kortare personbeskrivningar av historiska människor som förekommer i sagan.

Baksida (öppnas i nutt fönster)

 

 

"Rätt vad det var stod jag utan vare sig föräldrar eller bostad. Prästens ord om straffdom låg över mig som ett ständigt orosmoment - men jag var färdig med mitt första levnadskapitel. Tack vare den  vänlige magistern på Forsa gård kunde jag i alla fall läsa och skriva. Jag visste även att det fanns andra ställen. Större platser - städer - och dit ämnade jag mig nu. Inte ville jag stanna kvar som drängusling åt någon led bonde eller kanske bli tvångsvärvad av kommissarien till kriget. Det hade jag hört allt för mycket otäckt om - både av far och av magister Berg. Men var låg städerna? Söderut lågStockholm, det hade jag hört. Så jag började gå..."

I första delen i böckerna om Joel får vi följa med på en resa - inte bara en geografisk, utan mer en själslig sådan. Knektens pojk utspelar sig under 
1700-talet i Sverige - en tid när klasskillnaderna var tydliga och när adeln var för mer än vanliga ofrälse. För en fattig knektson var framtiden oviss och det behövdes en hel del tur om livet skulle bli gott. Tur - eller är det så att det är upp till var och en att ta vara på de möjligheter som ligger där? Kanske man är tvungen att fånga tillfället när 
det grinar en i ansiktet.