bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Professorns Hemlighet - del 2 i Bureholmssviten
en saga ur 1700-talets Sverige


Läsaromdömen

"Den tänkande läsaren hittar genast flera bottnar, medan den som söker förströelse för stunden serveras en fin berättelse i spännande miljöer."

"Man dras in i handlingen och ju fler människor man lär känna på vägen, desto svårare har man att sluta läsa. Onekligen vill man veta hur det ska gå för dem alla."

"Jag vill kalla detta en klassisk äventyrsroman (även om den tekniskt sett är uppdelad på tre böcker) som börjar som en ”roadmovie” till fots och slutar i täckta vagnar bakom häst."

"Eftersom jag sakta får lära känna människorna, blir det nästan som att stifta bekantskap med någonslags förfäder..."

Recension på Kafé K

 

Faktaruta

ISBN: 978-91-7609-054-1

Boktyp: Inbunden

Sidantal: 401

Storlek: 152x215x33 mm

Vikt: 793 gram

Övrigt: Innehåller personförteckning, ordförklaringar och kortare personbeskrivningar av historiska människor som förekommer i sagan.

Baksida (öppnas i nutt fönster)

 

 

"Magisterns brev var inte utförligt alls, men desto tydligare. Jag skulle resa tillbaka till Bureholm utan dröjesmål - det hade inte ens funnits tid att säga adjö till min enda vän i Upsala, Mats Eriksson. Bara ett ombyte kläder tog jag med mig och lådan med breven från Maja, Magistern och Professor Berg. Något måste ha hänt som krävde min närvaro - bara inte Magistern själv gått och blivit dålig, han klagade aldrig och skulle heller aldrig göra det i ett brev. Tre år hade snart förrunnit sedan jag lämnat Bureholm, kanske var det så att studierna nu var över - måhända att Magistern funnit en bra anställning åt mig som jag omöjligt skulle kunna tacka nej till..." 

Resan fortsätter för Joel - klassresan. Det som han fått sig inpräntat sedan barnsben att han bara är ett avskum och intet värd, det har varit svårt att anpassa sig när folk plötsligt behandlar honom med respekt och den värdighet som borde vara varje människa given. Det värsta Joel vet är bli sedd som förnäm och överlägsen, trots att han även avskyr att bli spottad på. Hans uppförande kan därför
ofta anses udda eller apart, men det är en strid som han får försöka reda ut om han vill få det liv som han drömt om.