bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker
 bw-böcker bw.books bw.böcker bw-books bwbooks bwböcker bw-böcker bw.books bw.böcker

 

   Startsida      Om mig      Köp på Bokus      Köp på Adlibris   Widget-shop    Facebook  

 

Sigma 49 [projekt arton femtio] 

Faktaruta

ISBN: 978-91-8059-109-6 

Boktyp: Häftad

Sidantal: 471

Storlek: 135x210 mm

Vikt: 541 gram

 

 

VÄRDERINGAR OCH MORAL som mänskligheten hållit sig med har genom seklerna ständigt förändrats och modifierats. Oftast påverkad av religioner och politiska strömningar. Vad människan för tvåtusen år sedan höll som god moral är nödvändigtvis inte detsamma som styr våra värderingar idag. Vi må le i mjugg åt deras moral och synsätt, men vilka är vi att döma? Vad folk om tvåtusen år – eller mer – kommer tycka om dagens politiskt korrekta värderingar har vi ingen aning om. Kanske de kommer le åt oss och anse oss varit primitiva skapelser.
Förhoppningsvis lyckas vi inte förstöra den enda planet vi har och vi får hålla tummarna att efterkommande och framtida generationer ändå lär sig av våra misstag. Exakt hur dessa framtida människor kommer tänka och agera ligger dock i det fördolda – en sak är ändå säker, människan är alltid sig själv närmast. Eller…?

Jag vet inte om denna roman kan kallas för en dystopi eller en utopi – det beror nog på den som läser och dennes egna värderingar. Jag lägger inga aspekter alls på det. Jag kallar den således för en framtidsvision – ett exempel på ett scenario som skulle kunna vara gällande i en framtid oavsett om det är politiskt korrekt eller inte.
Boken utspelar sig i ett århundrade som heter sigma-seklet vilket sig ungefär 2500 år fram i tiden. På vägen dit har mycket hänt och mänskligheten har varit i farozonen mer än en gång. Något som gjort att man i princip har fått börja om med samhällsbygget och helt andra normer än de vi har idag styr människans handlande och åsikter. Ändå är människan fortfarande – mer eller mindre – samma komplicerade varelse som idag och allt är långt ifrån perfekt.
Kanske jag har fel i mina gissningar och kanske det kommer se helt annorlunda ut. Men om alla får gissa så kommer det finnas en uppsjö av teorier – för nu får ni nöja er med den jag haft under skrivprocessen.